За родители

Актуално

Призови места за балерините от Танцово ателие "Allegretta" от световен танцов фестивал

19.07.2017г.


От 9 до 12.06.2017 г. се проведе 11-тото издание на Международния танцов фестивал "Вълшебен свят" в гр. Хасково. Първо и второ място си завоюваха балерините на ТА "Allegretta" при НДД с ръководител Илина Агова. Това е поредното забележително постижение на най-младата балетна школа на НДД, след като солистките и успешно записаха участие в нов филмов проект, който се очаква да излезе през септември. Журито на Международния танцов фестивал "Вълшебен свят" отреди и Специална награда за високи творчески постижения на ръководителката на ТА "Allegretta" - Илина Агова.

Тренировките по айкидо продължават и през юли!

29.06.2017г.


График на тренировките по айкидо за месец юли 2017:

Понеделник: 18:30-20:30

Сряда: 18:30-20:30

Четвъртък: 18:30-20:30

Зала 107

Ръководител: Атанас Стоев

„ИНОВАЦИИ В МУЗЕЯ“

08.06.2017г.


Скъпи деца, родители, учители, стартира проектът „ИНОВАЦИИ В МУЗЕЯ“, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017 г.
ФОНДАЦИЯ „ИЗКУСТВОТО И ДЕТЕТО“ кани всички млади и талантливи хора и децата на столицата да участват в проекта на фондацията. Погледнете с очите на творец своята София, като експериментирате чрез връзката творчество и иновации. Участвайте в създаването на по-красива среда за живот.

Канят ви да участвате със свободно избран пейзаж от столицата, който заснет и обработен с достъпен софтуер да изпратите на адрес project@museuminnovations.eu. Свободни сте да експериментирате, да доразвивате предложения модел и да привличате нови участници и публики. Пейзажът от нашата столица, който е темата, с която ще експериментират всички участници, е най-добрият избор на визия. Тази тема и създадените и избрани образци ще поставят начало при създаването на фонд от детски и младежки произведения за бъдещ „Музей на детското изкуство“.
Ще се запознаете с големите майстори и техните творби показващи София преди 100 години. Музеят – „НГ Квадрат 500“ е мястото, в което оригиналите пазят историята, която трябва да помним и надграждаме. Там ще бъде завършен проекта с една подбрана изложба от художествени интерпретации – пейзажите на София, които ще са продукт на връзката на новите технологии и изкуството. Организираните работни срещи, лекции и завършващата изложба в музея – „НГ Квадрат 500“ ще ни позволят да потърсим тънката нишка, която ни свързва с предишните поколения.
„Иновации в музея“ е проектът, който да покаже и насърчи разбирането как творчеството и иновациите ще допринесат за нашето личностно, културно, икономическо и социално развитие.
Фондация „Изкуството и детето“ има за цел да открива, подпомага и развива таланта на децата и младите хора в областта на културата. Чрез опознаване на българското изкуство да осигури преноса му към следващите поколения, като се потърсят съвременни форми и начини за популяризиране на културното наследство. Да подпомага усъвършенстването на образователната система и методите на обучение, чрез творчество и иновации.
„Иновации в музея“ е важен и значим проект, който със създаването на нова интернет платформа ще реализира една от поставените дългосрочни цели за бъдещ „Музей на детското изкуство“.

ЛЯТНА ВАКАНЦИОННА ПРОГРАМА В НАЦИОНАЛНИЯ ДВОРЕЦ НА ДЕЦАТА

31.05.2017г.


Лятната ваканционна програма в Националния дворец на децата стартира на 29-ти май 2017 година и ще се провежда до 1-ри септември. През всички делнични работни дни се провеждат целодневни занимания от 9.00 до 17.00 часа. Децата се приемат от 8.30 до 9.00 часа и се взимат от 17.00 до 17.30 часа. Има възможност и за полудневен престой на децата - от 08.30 до 13.00 часа или от 13.00 до 17.30 часа.
Ваканционната програма е за деца на възраст от 6 до 10 години, разнообразна е, има игрови и развлекателен характер и е съобразена с възрастта на децата.
В цената на пакетните педагогически услуги за целодневните занимания се включва - обучение, учебни и работни материали, две пакетирани закуски /сутрешна и следобедна/ и минерална вода. Има намаление за второ и всяко следващо дете от едно семейство.
При постъпване във ваканционната програма, родителят попълва заявление за записване - с данни на детето и телефон за връзка, декларира, че се задължава да води и прибира детето /децата/ си в рамките на посоченото работно време на програмата. Отговорност за живота и здравето на децата НДД и дежурният учител носят само в рамките на посоченото работно време.
При първо явяване на детето, родителите представят бележка от личния лекар, която удостоверява, че то не е в контакт със заразно болни и няма хронични заболявания, които изискват медицинско наблюдение.
Участниците да носят храна за обяд и вода, лятна шапка.

Националният дворец на децата предлага за месеците ЮЛИ и АВГУСТ полудневни занимания във ваканционна група за 4-5 годишни деца, с работното време на школа „Любознайко” – от 8.30 до 12.30 часа. Заниманията ще се провеждат при сформирана група от минимум 10 деца. Записване до 26 юни 2017 г. Ръководител: г-жа Деспина Апостолова

От 4 юни 2017 г. започват заниманията в Лятната школа по английски език, с преподавател Пенка Аврамова. Школата предлага ИНТЕНЗИВНО ИЗУЧАВАНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ОТ ПРЕДУЧИЛИЩНА ВЪЗРАСТ ДО 12 КЛАС. Обучението в школата се провежда в различни групи по нива, по две занимания седмично в дните понеделник и сряда от 9.30 часа, вторник и четвъртък от 16.30 часа, в кабинет 514.

И през лятото ще продължат заниманията в клуб „Млад водач на куче”. В учебната програма: произход на кучето; безопасност в работата с кучето; хранене, хигиена, домашни навици; отговорно поведение на собственика на кучето; общо послушание; аджилити /спортно състезание за кучета/; танци с куче; участие в състезания и изложби; Junior Handing.
Тренировки – всяка сряда от 19.00 часа. Ръководител: Антоан Хлебаров

Телефони за записване и допълнителна информация: 02/920 23 17 /вътр. 201 и 404/, 02/929 28 95, 02/929 13 61, 02/929 21 23, 02/929 59 31 или на e-mail - npc.bg@abv.bg, www.npc-bg.org
ОЧАКВАМЕ ВИ!

Удължени срокове на конкурси на Фондация "Устойчиво за България"

16.05.2017г.


Информираме, че крайният срок за изпращане на творби за участие в цитираните по-долу конкурси е удължен до 19 май 2017 г. пощенско клеймо, получаване по пощата до 26 май 2017 г.:

Международен ученически конкурс „Заедно в XXI век“ с теми „140 г. от Руско-турската освободителна война (1877-1878г.)- освобождението и възстановяването на българската държава.“ и „По пътя към Победата. От историческите битки към историческата Победа - битката за Москва и Сталинградската битка.“

Национален ученически конкурс „Зелена планета“ с теми „Година на екологията“ и „Защитени растения и животни записани в „Червената книга“

Национален ученически конкурс „Куба – далечна и близка“ с тема „Младежта на Куба за солидарност, мир и приятелство с народите“
Created by
Всички права запазени 2014 г.