За родители

ДЕТСКА ФИЛМОВА И ТЕЛЕВИЗИОННА ШКОЛА

ДЕТСКА ФИЛМОВА И ТЕЛЕВИЗИОННА ШКОЛА Интернет телевизия „Аз мога, Аз знам“ и Национален дворец на децата обявяват обучителен курс в областта на киното, телевизията и фотографията. Курсът обхваща процеса на творческо създаване на сценарии за филм и телевизионно предаване, режисура, журналистика, операторско майсторство, монтаж, звук и фотография. Лекциите и практическите занятия ще се водят от известни актьори, режисьори, драматурзи и киноведи. Те ще се провеждат всяка събота от 16.00 до 19.00 часа в кабинет 202 и обособеното студио на ТВ „Аз мога, аз знам“ в Национален дворец на децата. Курсът на обучение е в рамките на шест месеца и в него могат да участват деца и младежи на възраст от 10 до 16 години. Практическите занятия ще дадат възможност на участниците за личностна изява, като от самото начало на обучението ще снимат в студиото на телевизията, ще водят „Детски новини“, ще правят интервюта, ще играят в различни роли и филми, по сценарии написани от самите тях.


Отличилите се в ролеви ситуации, съчетавайки теоретичното и практическо обучение, ще участват в подготовката и реализацията на 6-то издание на Международния фестивал за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин“.
 

ШКОЛА ПО ДРАМАТУРГИЯ, РЕЖИСУРА И МОНТАЖ НА КРАТКИ ФИЛМОВИ ФОРМИ Участниците придобиват знания и практически умения при реализация на кратки авторски филми – написване на сценарий, избор на актьори, заснемане на филма, монтиране, озвучаване и излъчване.

 
ШКОЛА ПО АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВОПОВЕДЕНИЕ ПРЕД КАМЕРА
Ще се провеждат упражнения по концентрация, сценично движение и техника на говора. Изграждане на цялостна роля и нейното изиграване по време на снимки.
 
ШКОЛА ПО ОПЕРАТОРСКА РАБОТА С ВИДЕОТЕХНИКА
В програмата са включени практически упражнения свързани със спецификата на операторската работа – светлината в работата на оператора, въведение в режисурата и работа /снимане/ с различни видове камери на клипове, филми, студийни предавания по многокамерен способ. Снимане с телефон, таблет.
 
ШКОЛА ПО ЖУРНАЛИСТИКА
Участниците ще се подготвят за ТВ репортери, коментатори, водещи програми. Придобиване на умения, като подготовка на интервю, правоговор и стилистика, поведение пред камера, работа с микрофон, сценично поведение в кадър.
 
                                   ШКОЛА ПО АНИМАЦИЯ
Желаещите ще се запознаят с необходимите умения и знания за създаването на анимационен филм.
 
За допълнителна информация и записване: office@azmogaazznam.com
Росица Младенова  0888 626121
Албена Мерджанова 02 929 59 31График на заниманията »
Created by
Всички права запазени 2014 г.