За родители

Актуално

НОВО! Спортен клуб "Малки мускетари" към Школата по фехтовка

24.02.2023г.


Тренировките са подходящи за деца от 5 до 10-годишна възраст.
Включват подвижни игри и упражнения като ходене, бягане, подскоци, ритмични стъпки и др., както и игри за внимание, комплекси от гимнастически общоразвиващи упражнения за постигане на определено равнище на физическа дееспособност.
Предвидените двигателни активности имат за цел обогатяване на спортно-специфичния опит, който да води до многостранно кондиционно и координационно развитие на участниците и обогатяване на двигателната им култура. Децата овладяват нови двигателни умения и навици; обогатява се речниковият им фонд, свързан с разучаването на нови думи, терминология и словосъчетания при изпълнението на двигателните действия; обогатява се общата им култура в областта на физическото възпитание и спорт чрез включване на нови движения и упражнения, подобряват се двигателните им качества; значително се подобрява общото им физическо и функционално развитие.

График на заниманията: сряда от 17.45 до 18.45 ч., в 422 зала

Треньор – Боряна Петкова, многократен републикански шампион и майстор на спорта по фехтовка

НОВО! Детско ателие "Липа" към Школата по дърворезба

24.02.2023г.


Заниманията по декоративно-приложно изкуство са подходящи за деца от 6 до 10-годишна възраст.
Децата рисуват, създават свои проекти, запознават се с красотата на дървото - като художествен материал и в комбинация с текстил, хартия и природни материали превръщат своите творчески идеи в малки подаръчни изделия, играчки и кукли.

График на заниманията:
събота от 11.45 до 13.05 часа /в кабинет 519/

Ръководител: Костадинка Кръстева - художник-резбар

СЪОБЩЕНИЕ ОТ КАСАТА НА НДД

06.12.2022г.


УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,
във връзка с годишно счетоводно приключване на финансовата 2022 година, от 29.11.2022 до 31.12.2022, ще се приемат само плащания в брой на касата на Националния дворец на децата.

БАНКОВА СМЕТКА НА НАЦИОНАЛЕН ДВОРЕЦ НА ДЕЦАТА

29.05.2020г.


За заплащане на таксите за обучение в Националния дворец на децата, по банков път, е необходимо е да използвате бюджетно платежно нареждане.

БАНКОВА СМЕТКА В ЛЕВА/BGN/:
BIC: UNCRBGSF
IBAN: BG66 UNCR 9660 3110 0353 17
“УНИКРЕДИТ БУЛБАНК”- кл. Батенберг
НАЦИОНАЛЕН ДВОРЕЦ НА ДЕЦАТА

В основание за плащане посочете трите имена на детето, негов № на кода от членската карта, ЕГН, име на организационната педагогическа форма, която посещава с № на нейния код и за кой месец е плащането.

В прикачения файл ще видите пример за попълване на платежното нареждане и образец на попълнена членска карта, с код на детето над името му, и код на педагогическата форма, която посещава /в примера за дете от Танцов ансамбъл "Бъдниче"/. изтегли »

СКРЪБНА ВЕСТ

25.10.2022г.


НАПУСНА НИ

РАХИЛА ПЕТРОВА
– дългогодишен хореограф и педагог в ДЮФА „Изворче”


От 1956 година нейния житейски и творчески път е свързан с „Изворче”. Седемгодишна пристъпва прага на танцовата зала и след завършване на хореографското училище, през 1974 година Рахила става щатен хореограф на Детско-юношеския фолклорен ансамбъл „Изворче” за над четири десетилетия!
В репертоара на танцовия състав на „Изворче” остава нейното класическо сценично представяне на обичая „Шопски Лазар” и хореографските и постановки „Игра”, „Фолклорни детски игри”, Йове, малай моме”.

Благодарим ти, Раше, за изключителната всеотдайност, професионализъм и обич към стотиците малки танцьори, които са имали късмета и привилегията, ти да бъдеш техният учител и ти да запалиш искрицата на родолюбие и преклонение пред българския фолклор!
ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА ТИ!

Опелото ще се състои на 26.10.2022 г. /сряда/, от 11.30 часа, в църквата на Централните софийски гробища.

От колегите от Националния дворец на децата
изтегли »
Created by
Всички права запазени 2014 г.