За родители

Предстоящи събития

Концерт на Филхармония "Пионер" във Виена на 1 април 2023 г.

30.11.-1г.


На 1-ви април, в навечерието на Великденските празници, Филхармония "Пионер" ще изнесе концерт в Миноритенкирхе, Виена, съвместно с два виенски смесени хора – Школа канторум, диригент Иржи Новак и църковен хор към Валфартскирхе цу Мариахилф, диригент Франсоа-Пиер Дескам.

Програмата на концерта включва творби на българските композитори Димитър Ненов и Никола Атанасов, както и на австрийските композитори Леонард Лееб и Курт Шмид. На концерта ще бъде и представена премиера на "Жътва" от филма "Шибил" на режисьора Никола Бозаджиев, композирана от Георги Стрезов.

Централно място в програмата заема Реквием от Габриел Форе.

Диригент на концерта е Любомир Денев-син, а солисти на събитието ще бъдат Мария Павлова (сопран) и Йосиф Славов (баритон).

Концертът е организиран от Сдружение "Лилавият лебед". Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма "Едногодишен грант" –2022, както и на Национален дворец на децата, Фондация "Проф. Влади Симеонов" и Фондация „Първа клапа“.

Източник: standartnews.com

ТВОРЧЕСКА СРЕЩА НА ХОР "БОДРА СМЯНА" И ДЕТСКИ ХОР "МИЛКА СТОЕВА"

30.11.-1г.


Заповядайте на творческа среща, която хор „Бодра смяна“, при Националния дворец на децата, ще осъществи с гостуващия детски хор „Милка Стоева“ от Бургас. Този състав отбелязва 75 години от създаването си и има дългогодишни контакти с нашия хор и неговия създател, а на срещата ще чуете интересни разкази и спомени на хористи от различни поколения и, разбира се, произведения от традиционния репертоар на двата хора.
Очакваме ви на 25.03.2023 г. /събота/, от 17:00 часа, в зала „Бончо Бочев“ на улица „Княз Борис I“ 103.
------------------------------

Детският хор "Милка Стоева" е създаден през 1947-1948 г. от известния педагог, композитор и диригент Борис Ибришимов. Със своята богата творческа биография, бургаският детски хор се нарежда сред най-добрите български хорове в страната. В годините детският хор е прерастнал в хорова школа, възпитала и създала много известни музиканти, певци и ценители на музиката и изкуствата. Огромен дял за високото ниво, за големите международни отличия и активен културен живот на състава има дългогодишният диригент и ръководител на хора - Милка Стоева, чиито име хорът приема през 2003 година.
Бургаският детски хор има огромен принос за популяризирането на българската хорова музика. Основно място в репертоара на хора се отделя на творчеството на българските композитори. Такъв е и творческия ангажимент при подготовката и реализацията на първия по рода си в България Национален конкурс за детска песен “Сладкопойна чучулига”. За тези години хорът е записал повече от 400 песни, много от които са станали едни от най-популярните детски песни в България.
Детският състав е носител на много международни отличия от конкурси и фестивали.

ИНТЕНЗИВЕН КУРС ПО ДЪРВОРЕЗБА

17.02.2023г.


Школата по дърворезба към Националния дворец на децата, с ръководител Костадинка Кръстева, обявява ИНТЕНЗИВЕН КУРС през пролетната ваканция! Заниманията ще се провеждат в дните 8, 10, 11, 12 и 13 април 2023 г. , от 10.00 до 12.00 и от 14.00 до 16.00 часа, в кабинет 519. Курсът е подходящ за ученици над 10-годишна възраст.
Записване до 3 април 2023 г. на телефон 0889 186 191.

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС “МОИТЕ ДЕТСКИ МЕЧТИ” – 2023

19.12.2022г.


ЦЕЛ:
Да стимулира развитието на детското творчество и въображение и да даде възможност на децата да споделят своите мечти в избраната от тях област на изкуството.

РЕГЛАМЕНТ:
В конкурса могат да участват деца от І до ХІІ клас в следните направления:
1. Литературно творчество (поезия и проза);
2. Изобразително изкуство (рисунка и приложно изкуство);
3. Музикално изкуство.

Конкурсните материали трябва да бъдат изпратени най-късно до 30 януари 2023 г.

Церемония по награждаване на отличените участници ще се състои на 17.02.2023 г., от 11 часа, Зала–фоайе в Националния дворец на децата.

СТАТУТ изтегли »

Международен детски фестивал „Млади таланти” 2023

10.01.2023г.


Международният детски фестивал на изкуствата „Млади таланти” се провежда всяка година. В него могат да участват деца и младежи до 19 години от музикални, театрални, танцови формации, школи по изобразително и приложно изкуство, фото клубове, литературни студиа, групи и състави от всички видове образователни институции, читалища и други.
Фестивалът няма конкурсен характер. Изпълненията се представят пред публика и творчески комисии от утвърдени и водещи специалисти в различни жанрове на изкуствата.

ВЪЗРАСТОВИ ГРУПИ:

• I възрастова група - до IV клас;
• II възрастова група - от V до VII клас;
• III възрастова група - от VIII до XII клас;
• Смесени групи.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ!
ТВОРБИ И ЗАЯВКИ ЗА УЧАСТИЕ ВЪВ ФЕСТИВАЛА „МЛАДИ ТАЛАНТИ“ СЕ ИЗПРАЩАТ В СРОК ДО 24 МАРТ 2023 Г., придружени от Декларации за информиранo съгласие (приложение към статута).

От една формация или колектив, от един художествен ръководител могат да се представят общо до 10 изпълнения, в това число и на индивидуалните изпълнители. За раздел „Театрално изкуство” – общо до 5 изпълнения!
Заявки за индивидуални изпълнители и за ансамбли/формации от една институция се подават отделно.
Изпълненията не трябва да са представяни в предишни издания на фестивала.
Зала „Бончо Бочев” е само за акустични изпълнения!

Заявките, литературните и художествени творби изпращайте на адрес:
1309 София, бул. Александър Стамболийски 191, Национален дворец на децата. Заявките можете да изпратите и на e-mail: young_talents_npc.bg@abv.bg

За справки и допълнителна информация:
Тел.: 02/920 23 17, в. 413, 408, 404, 201; 02/929 28 95; 0878 29 33 64
e-mail: young_talents_npc.bg@abv.bg, www.npc-bg.orgСТАТУТ, заявки, декларации, проект на програма
изтегли »
Created by
Всички права запазени 2014 г.