За родители

ШКОЛА ПО АЙКИДО

За деца над 6 години!

Инструктор - Георги Андреев

  

"Какво е Айкидо?

Айкидо е съвременно японско бойно изкуство. Подобно на другите японски бойни изкуства, освен метод на самоотбрана, айкидо е и начин на духовно, и физическо самоусъвършенстване.

Айкидо не се фокусира върху удрянето и ритането на противниците, а върху използването на тяхната собствена енергия за установяването на контрол върху тях.

Тренировките по Айкидо са забавен начин както за момчета, така и за момичета, за да се постигне добра физическа кондиция, отлична координация, сила, издръжливост, концентрация на вниманието и бързина.

Айкидото, като бойно изкуствo учи децата да се грижат за себе си и да се защитават. То дава на децата по-високо самочувствие и самоуважение.

Погрешно е разбирането, че бойните изкуства насърчават насилието. Това е един мит, особено, когато говорим за Айкидо. Айкидото действително може да помогне на децата да се научат на самодисциплина и умения за общуване.

Всеки урок по Айкидо започва и завършва с поклон. По време на самата тренировка също се налага да поканим своя партньор отново с  поклон. По този начин, в духа на японската етика, децата се научават да уважават, както своя опонент така и своите връстници, с които контактуват извън залата.

"Път към хармонията на духа" е един от възможните преводи на думата "айкидо". 

Тренировките се провеждат в зала 107.

График на заниманията »

Created by
Всички права запазени 2014 г.