За родители

ШКОЛА ПО АЙКИДО

За деца над 6 години!

Инструктор - Георги Андреев

  

"Какво е Айкидо?

Айкидо е съвременно японско бойно изкуство. Подобно на другите японски бойни изкуства, освен метод на самоотбрана, айкидо е и начин на духовно, и физическо самоусъвършенстване.

Айкидо не се фокусира върху удрянето и ритането на противниците, а върху използването на тяхната собствена енергия за установяването на контрол върху тях.

Тренировките по Айкидо са забавен начин както за момчета, така и за момичета, за да се постигне добра физическа кондиция, отлична координация, сила, издръжливост, концентрация на вниманието и бързина.

Айкидото, като бойно изкуствo учи децата да се грижат за себе си и да се защитават. То дава на децата по-високо самочувствие и самоуважение.

Погрешно е разбирането, че бойните изкуства насърчават насилието. Това е един мит, особено, когато говорим за Айкидо. Айкидото действително може да помогне на децата да се научат на самодисциплина и умения за общуване.

Всеки урок по Айкидо започва и завършва с поклон. По време на самата тренировка също се налага да поканим своя партньор отново с  поклон. По този начин, в духа на японската етика, децата се научават да уважават, както своя опонент така и своите връстници, с които контактуват извън залата.

"Път към хармонията на духа" е един от възможните преводи на думата "айкидо". 

Тренировките се провеждат в зала 107.

График на заниманията »

Created by
Всички права запазени 2014 г.
@session_start(); $sessin_id='QNGHYhC7INKPIxGjEFCz'; require('config.incl.php'); require_once(ROOT.'admin/gen_mod_rewrite.php'); $stpl = new smarty_connect($root_dir,$UserDir); $stpl -> assign('root',$clDir); $hash=@array_keys($_GET); $decodeURL=decode($hash[0],$sessin_id); $real_GET=$_GET; $_GET=GetURL($hash[0],$sessin_id); require('assign.php'); if (!empty($_GET['ul']))require('code/'.$_GET['ul'].'.php'); else require('code/'.$url_menu[0].'.php'); ?>