За родители

Актуално

ДЕКЛАРАЦИИ ЗА ОБРАБОТКА НА ЛИЧНИ ДАННИ

16.05.2022г.


изтегли »

*РЕД НА ПРОГРАМА* Международен детски фестивал "Млади таланти" 2022 г.

13.05.2022г.


Ред на програма на фестивалните дни изтегли »

ЛЯТНА ВАКАНЦИОННА ПРОГРАМА

11.05.2022г.


От 6 юни до 2 септември 2022 г., в Националния дворец на децата предлагаме ЛЯТНА ВАКАНЦИОННА ПРОГРАМА за деца на възраст от 6 до 10 години.


Програмата е разнообразна, има игрови и развлекателен характер, съобразена е с възрастта на децата. През всички делнични работни дни се провеждат целодневни занимания от 9.00 до 17.00 часа.
Децата се приемат от 8.30 до 9.00 часа и се взимат от 17.00 до 17.30 часа, като задължително се обаждат на учителя, който отразява приемането и изпращането им в списък–образец. Има възможност и за полудневен престой на децата - от 08.30 до 13.00 часа или от 13.00 до 17.30 часа.

Цената на пакетната педагогическа услуга, включва: обучение, учебни и работни материали, спортни уреди и пособия, две пакетирани закуски /сутрешна и следобедна/ и минерална вода. Участниците да носят храна за обяд и лятна шапка. Има намаление за второ и всяко следващо дете от едно семейство.
При постъпване на дете във ваканционната програма родителят попълва заявление–декларация по образец. Заявлението е и декларация, че родителят е запознат с Инструкцията за провеждане на ваканционна програма в НДД, приета с решение на Педагогически съвет от 26.03.2009 г. и с мерките и правилата за организиране и провеждане на присъствено обучение и дейности в НДД.
В първия ден от записването на детето, родителят задължително представя бележка от личния лекар или декларация, че то не е в контакт със заразно болни, няма признаци на заболяване, както и телефона на личния лекар, отразен в заявлението.
Децата не носят скъпи вещи и големи суми пари в НДД.

Информация за ваканционната програма и предварително записване на телефони: 02 920 23 17 в.201 и 408, 02 929 13 61; 02 929 21 23 или на e-mail: npc.bg@abv.bg
ОЧАКВАМЕ ВИ!

Адрес: София, бул. Ал. Стамболийски 191

Възстановяват се тренировките по катерене на изкуствена стена

29.03.2022г.


От 11-ти април 2022 се възстановяват тренировките по катерене на изкуствена стена. Очакваме ви в дните понеделник и сряда от 18.30 часа!

ПРИЗИВ ЗА СЪПРИЧАСТНОСТ И БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ

17.03.2022г.


УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И СЛУЖИТЕЛИ НА НАЦИОНАЛНИЯ ДВОРЕЦ НА ДЕЦАТА,
УВАЖАЕМИ ВЪЗПИТАНИЦИ НА НАЦИОНАЛНИЯ ДВОРЕЦ НА ДЕЦАТА,
УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,
Министерството на образованието и науката (МОН) подпомага финансово, организационно и методически български неделни училища (БНУ) в Украйна. Функционират 63 български неделни училища с изучаване на български език, история и география на България, култура и фолклор към 24 организации на българи в Украйна. Те са разположени предимно в южната част на страната - в Одеска и Запорожка области. Броят на децата, учениците и кандидат-студентите е над 10 000.
Във връзка с горепосоченото МОН осъществява непрекъснат контакт с представители на посочените организации, особено интензивно през последните две седмици. Представителите на организациите на българи в Украйна, към които функционират български неделни училища, част от българската национална грижа, в Киевска, Лвовска, Одеска, Николаевска и Запорожка област, се обърнаха към нас за помощ, като ни предоставиха списъци с храни, хигиенни материали и продукти от първа необходимост.
Предвид гореизложеното и в духа на европейската солидарност и общите исторически корени стартираме съвместна благотворителна инициатива на МОН и Български червен кръст (БЧК) - „Деца помагат на деца“. С цел бързо събиране и доставяне на помощите, благотворителната инициатива ще се проведе от 16 до 23 март 2022 г., включително. Предаването на събраните помощи ще се осъществява от държавните, общинските и частните училища на 24 и 25 март в регионалните центрове на БЧК в страната. Училищата отбелязват по подходящ начин, върху събраната хуманитарна помощ, че адресират пратките до българските неделни училища в Украйна. Организациите на българите, към които има БНУ, са в готовност да ги приемат от Украинския червен кръст и разпределят за нуждаещите се (списък на организации на българи в Украйна).
Призоваваме всяко българско училище, което може да помогне, да даде пример за хуманизъм и съпричастие. Колкото и малко да е дарението, то може да помогне на дете от българско училище в Украйна.
Вашите дарения, благодарение на координацията между МОН, БЧК и Украински червен кръст, ще бъдат доставени до организациите на българи в Украйна, към които функционират български училища.


Списък за хуманитарна помощ за Украйна, обобщен от подадена информация от организации на българи в Украйна, към които функционират български неделни училища в Киевска, Лвовска, Одеска, Николаевска и Запорожка области
1. Храна – пакетирана, дълготрайна и без стъкло
- макаронени изделия, зърнени храни, ориз, мюсли, мая за хляб, пакетирани сухари и бисквити;
- консерви с месо и риба, бобови храни, зеленчуци;
- ядки и сушени плодове;
- сладко, шоколад, тахани, мед, захар;
- чай и мляко с дълъг срок на годност;
- бебешки и детски храни, каши, пюрета, без лактоза.
2. Хигиенни материали
- ръкавици за еднократна употреба, дезинфектанти, спирт;
- превързочни материали, бинт, марля, стерилни кърпи, кислородна вода, медицински лепенки;
- прах за пране, сапун, шампоан, веро, миещи препарати;
- детски памперси, хигиенизиращи кърпички, крем.
- четки и пасти за зъби.
3. Други
- ученически раници и пособия;
- свещи, кибрити, фенерчета, батерии за тях;
- съдове за храна и чаши за еднократна употреба;
- термоси и електрически кани;
-спални чували, палатки, одеяла, топлоизолиращи подложки.
Created by
Всички права запазени 2014 г.