За родители

Актуално

Специална награда за Румяна Андонова от Международен конкурс

25.10.2016г.


Румяна Андонова от Вокална формация "Розовите перли с ръководител Розалия Тасева, беше удостоена със Специална награда за комплексно представяне на ХХ Международен конкурс "Северно сияние", който се проведе в Русе от 14-16 октомври 2016 г.

КВАЛИФИКАЦИОНЕН КУРС

30.08.2016г.


Националното етно-педагогческо сдружение „Проф. д-р Иван Шишманов” възобновява своите квалификационни курсове за учители, които работят с деца по проблемите на народната култура и обредното изкуство в обичаите.
Квалификационният курс е теоретико-практически, съкратен в 15 учебни часа – по 5 часа на ден. Програмата е авторска и представя основополагащи научни познания, които фокусират обобщения образ на народната култура, за изучаване, съхраняване и максимално оползотворяване на народните ценности в съвременния живот и образование на децата и младежите.
Ръководител на курса е Лозинка Йорданова – етнолог, писател, председател на НЕПС „Проф. д-р Иван Шишманов”, автор на много книги, адресирани към работата на учителите и децата в тази област – народни обичаи, приложно обредно изкуство, общонародни празници и др.
Заниманията ще се провеждат в Националния дворец на децата – кабинет по етнология „Изкуство и народни обичаи”, бул. Ал. Стамболийски 191, в дните – сряда, четвъртък и петък, както следва:
Дати за занимания: 7, 8 и 9 септември 2016 г., от 9.00 ч до 13.00 ч.

Таксата за участие в курса е 90 лв /Деветдесет лв/ за трите дни, която трябва да се преведе по сметка:
IBAN BG91FINV91501216684814 В Първа инвестиционна банка /FIBank/
Участниците в курса ще получат материали, които ще ги улеснят в работата им, помощна литература и сертификат за завършен курс.

Светлана Струнджева - носител на специалната награда на МОН

21.06.2016г.


Светлана Струнджева, ст. учител по музика, ръководител на Детска вокална група „Сладки пуканки”, Национален дворец на децата е носител на специалната награда на МОН от Третия международен конкурс „Извънкласните и извънучилищните дейности - за устойчиво качествено обучение, възпитание и развитие на децата и учениците - 2016”.
Близо 160 учители и специалисти, работещи в сферата на извънкласната дейност от детската градина до дванадесети клас, от извънучилищните образователни звена, както и директори, експерти по образование, научни работници, преподаватели и студенти от педагогическите факултети на ВУЗ от цялата страна и чужбина изпратиха свои разработки за участие в международния конкурс за учители „Извънкласните и извънучилищните дейности - за устойчиво качествено обучение, възпитание и развитие на децата и на учениците”. Организатори са Синдикатът на българските учители, Фондацията „Устойчиво развитие за България” и Санаторно-оздравителният комплекс (СОК) „Камчия” с подкрепата на Министерството на образованието и науката. Жури в състав: председател - доц. д-р Райна Захариева, и членове - Величка Николова, Деница Танева и доц. Емилия Лазарова-Генчева, съвместно с представители на партниращите организации и съгласно обявените критерии са имали нелеката задача да определят и номинират най-добрите.
„Играта, като форма на работа във вокалната група” - така е озаглавена работата на г-жа Струнджева, което и отрежда място сред отличените от МОН.
Честита награда, госпожо Струнджева...

Корекции в НКИД

30.05.2016г.


Провеждане на националните етапи на състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец” и националното ученическо състезание „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации“.

- 26 – 30 септември 2016 г. – ХІV Национално ученическо състезание „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации“, град Бургас;
- 1 – 15 октомври 2016 г. – ХVII Републикански състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”, к. к. Албена.
изтегли »

ЕДНА ЛЕГЕНДА НА 55 ГОДИНИ - ДЮФА "ИЗВОРЧЕ" ...

15.06.2016г.


Бълбукай, "Изворче", живей
и песенно, и хороводно.
Прославя твоя юбилей
днес всичко българско и родно...
Не спирай, "Изворче", пълни
със живи струи ти гърдите..
От днес, към бъдещите дни
носи завета на дедите..
Свири, танцувай, ведро пей,
вълнувай детските душички...
На стотния си юбилей
отново покани ни всички...
автор: Лозинка Йорданова
На 18.06. от 14 ч. в Зала "Люмиер" на НДК ще се проведе Празничния концерт, посветен на достойната годишнина на ансамбъла-легенда.
Created by
Всички права запазени 2014 г.