За родители

Актуално

ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА ВАШАТА ЛЯТНА ФОТО ВАКАНЦИЯ!

02.06.2016г.


През лятната ваканция ни очакват запознанства с нови приятели, пътувания, приключения, много забавни моменти. Ще искате да съхраните спомените за тях. Но познавате ли добре възможностите на цифровия си фотоапарат?
През юни в Националния дворец на децата ви предлагаме теоретични и практически занимания по усвояването на особеностите и някои специфики на личните фотоапарати, запознаване с различни фотографски техники.
В понеделник от 10.00 часа за деца над 9 години. В събота от 10.00 часа за 14-19-годишни.
Заниманията ще води ръководителят на Школата по художествена, репортажна и научна фотография – Рафи Марукян.

Занимания ще се провеждат при сформирана група от минимум 6 деца!
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ И ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ на телефони: 02 920 23 17; 02 929 13 61; 02 929 28 95; 02 929 21 23, 02 929 59 31 или на e-mail: npc.bg@abv.bg

ФОЛКЛОРНО МУЗИКАЛНО АТЕЛИЕ

02.06.2016г.


НОВА ФОРМА НА НАЦИОНАЛНИЯ ДВОРЕЦ НА ДЕЦАТА СТАРТИРА В СЪБОТНИТЕ ДНИ НА МЕСЕЦ ЮНИ

ФОЛКЛОРНО МУЗИКАЛНО АТЕЛИЕ- за 5 – 10 годишни деца!
Иновативна учебна програма за деца, в рамките на 2 учебни часа седмично, която цели по непринуден и привлекателен начин да запознае малчуганите с особеностите на националното фолклорно богатство, да ги накара да надникнат „в сандъците на нашите баби”, да се потопят в багрите на шевиците, самобитността и колорита на народните носии от различните фолклорни области и да ги превърне в ценители на българските традиции и обичаи.
Специално внимание е отделено на народното творчество, което е трамплин за участниците в програмата да усетят мъдростта на народа чрез народните приказки, песни, гатанки, пословици и поговорки, да превърнат своите мисли, чувства и емоции в песен, стих или картина.
На базата на индивидуален творчески подход и нетрадиционно обучение децата се запознават с историята на българския музикален фолклор, като се докосват до автентичността на националните носии и богатството на българския бит и душевност.
Обучителната програма е съобразена с възрастовите особености на децата и ги пренася в света на фолклорните обичаи, кара ги да отворят сърцата си за магията на народното изкуство и не на последно място ги предразполага да интерпретират заедно музикални произведения пред малка аудитория, да демонстрират постиженията си.
Заниманията са прекрасен начин децата да прекарат част от свободното си време, като развиват своите творчески и артистични способности и откриват нови начини за себеизразяване.
Всяка събота през юни, от 11.15 до 12.45 в 429 зала! Занимания се провеждат при сформирана група от минимум 6 деца.
Ръководител: Виолета Костадинова

Телефони за предварително записване и допълнителна информация: 02/920 23 17 /вътр. 201 и 404/, 02/929 28 95, 02/929 13 61, 02/929 21 23, 02/929 59 31 или на e-mail - npc.bg@abv.bg www.npc-bg.org
ОЧАКВАМЕ ВИ!

УРА, ВАКАНЦИЯ!

31.05.2016г.


Здравейте, приятели!
Мнозина от вас вече са във ваканция. Ура, ваканция!
Каним ви през летните месеци да откриете в Двореца на децата един чуден свят на приятни и полезни, интересни и забавни занимания! Включете се в нашата ваканционна програма! Опитайте през юни нови за вас дейности в света на науката, изкуството и спорта!
Утре е 1 юни! Очакваме ви от 10.30 часа в Двореца на децата! Празнична програма, игри и забавления!

Вижте графика на седмичната ни програма за занимания през юни! Изберете! Опитайте! изтегли »

ФИЛХАРМОНИЯ "ПИОНЕР" СВИРИ ПРЕД СГРАДАТА НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ В СТОЛИЦАТА

20.05.2016г.


Оркестрантите на Детско-юношеска филхармония "Пионер" днес ще свирят Химна на Европа в подкрепа на European Union Youth Orchestra.
European Union Youth Orchestra е един от най-престижните младежки оркестри в света. Той е изправен пред закриване от 1.09.2016 г., по решение на Европейския съюз, поради липса на финансови средства.
Това е оркестърът , който Клаудио Абадо създава преди 40 години и свири в зали, като Карнеги Хол, Концертхаус - Берлин, Концертгебау, Роял Албър Хол и др.
На 20.05.2016 г. музиканти от този оркестър и от най-големите професионални оркестри се включват в мащабна инициатива за съвременен
флашмоб пред сградите на Европейските комисии за всяка държава - членка на Европейския съюз.
На 20 май точно в 13 ч. оркестри от цяла Европа ще свирят едновременно Химна на Европа...В тази инициатива участие взима и ДЮФ "Пионер", за са изрази съпричасност и отношение към изкуството.
Мястото е ул. "Рачо Димчев" в София - 20.05. - 13 ч.
Присъединете се....

СТУДИО ЗА ПОП И ДЖАЗ ПЕЕНЕ С НАГРАДИ ОТ НАШИ И МЕЖДУНАРОДНИ КОНКУРСИ

19.05.2016г.


През изминалите месеци солистите на Студио за поп и джаз пеене участваха в Националния конкурс „Орфеева дарба”, Международния фестивал ABANICO, Международния детски фестивал „Млади таланти”, София, Националния фестивал за патриотична песен”Родолюбие”, Панагюрище и Международния конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето”, Велико Търново. Децата се представиха отлично, всички те пяха и танцуваха с много вдъхновение. Израз на заслужено признание за таланта и труда им са завоюваните четири сребърни и два бронзови медала, както и Специалните награди за артистично изпълнение.
На Международния детски фестивал „Млади таланти” Кристиян Каменов, на 9 години, спечели Голямата награда на фестивала с изпълнението на песента „Живи легенди” от едноименния филм под съпровода на Рок група „Нищо общо”. Теодора Лилова, на 15 години, получи не само престижната Трета награда/Диплом и статуетка/ от Международния фестивал ABANICO, но и покана за участие в Международния конкурс Eurokids – Eurotalent – Майори, Неапол – Италия/15-22 юни/.
Младите певци запазиха чудесни спомени от участието си в престижните форуми и са изключително щастливи не само от спечелените награди, а и от новите приятелства и обещанията за бъдещи съвместни изяви.
Автор: Силвия Статкова
Created by
Всички права запазени 2014 г.