За родители

Актуално

ЧЕСТИТА НОВА 2015 ГОДИНА

05.01.2015г.


Честита Нова Година от Националния дворец на децата. Нека тя донесе на всички ни много здраве, много щастие, много звездни мигове, покорени върхове и нестихващи аплодисменти.
...а с новата година идва и новият късмет.
Да си го пожелаем от сърце.

ЗАМ.-МИНИСТЪР КАСТРЕВА НАГРАДИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ ОТ КОНКУРСИ НА НАЦИОНАЛНИЯ ДВОРЕЦ НА ДЕЦАТА

12.12.2014г.


Заместник-министърът на образованието и науката Ваня Кастрева награди победителите в конкурси, организирани от Националния дворец на децата (НДД) на тържествена церемония в МОН.
Церемонията беше обособена в две части: първата награди победителите в националния конкурс по гражданско образование „Хората – еднакви и различни“, а втората отличи най-добрите в националния детски конкурс „От Коледа до Васильовден“. И двата конкурса са традиционни, част от Националния календар за извънучилищни дейности на МОН и се провеждат всяка година в навечерието на коледните и новогодишните празници.
Участници в конкурса са стотици млади творци от цяла България.
Всички присъстващи бяха поздравени и от директора на Националния дворец на децата г-жа Досева, която изказа специални благодарности към министерството за категоричната подкрепа към НДД и към децата.
В тържеството взеха участие: Детска вокална група „Сладки пуканки“, Детски фолклорен ансамбъл „Изворче“, а също така бяха четени творби на някои от победителите.
Изложба на рисунки и експонати по приложно изкуство украсяват IV и V етаж на МОН.
http://www.mon.bg/?go=news&p=detail&newsId=958

ЙОАННА КИРИЛОВА ОТ СТУДИО ЗА ПОП ПЕЕНЕ С НАГРАДИ ОТ XII МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС „СРЕБЪРНА ЯНТРА” – ВЕЛИКО ТЪРНОВО И XII МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА „УТРИННА ЗВЕЗДА” – БАНСКО

02.12.2014г.


Йоанна Кирилова е само на осем години, но вече е носител на няколко престижни награди от наши и международни конкурси и фестивали. Последните две завоевания на талантливата малка певица са от участията й през изминалата есен. На XII Международен конкурс за млади поп изпълнители „Сребърна Янтра” – Велико Търново Йоанна завоюва Специалната награда на EURO STARS FESTIVAL – Малта, която й осигурява участие на финалите на престижния конкурс през пролетта на 2015 година. Само месец по-късно талантът й бе оценен с Втора награда, при неприсъдена Първа, на XIII Международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда” – Банско.

СТАРТ НА КОЛЕДНАТА ПРОГРАМА НА НДД

01.12.2014г.


На 6.12. от 11.00 ч. в Националния дворец на децата стартира традиционната коледна програма на НДД. Децата, техните родители и многобройните посетители ще бъдат посрещнати от малките артисти на Куклено студио „Зорница”, които ще разиграят весели етюди и ще отправят своите коледни пожелания. Песни и звънчета ще огласят входното фоайе на детската институция, минути преди да се запали голямата коледна елха.
Празничният ден ще продължи с театралното представление „Приказка за проклетии, вълшебства и чудеса”, в изпълнение на артистите от Театрално студио „Зведни мигове”.
Както всяка година, така и тази, НДД свързва коледните си прояви с благотворителни каузи. В съботния ден ще бъде даден старт на благотворителна арт-работилница за изработване на украса за детските клиники на 14-те болници в страната, включени в Националната инициатива "Приказки без край". Събитието ще протече под мотото "Дари коледно вълшебство за болните деца".
Специални гости на събитието ще бъдат лицата на "Приказки без край" - актьорите Димитър Рачков и Енчо Данаилов-Бате Енчо. Двамата ще забавляват заедно децата, като едновременно с това ще им помагат да изработят своите коледни украси за малките пациенти.
Десет от децата, включили се в благотворителната арт-работилница на 6-ти декември, ще спечелят по два билета за празничния концерт-матине на представителните състави на Националния дворец на децата - "Съкровищата на дядо Коледа", който ще се проведе на 13.12.2014 г. от 11.00 ч. в Зала "Люмиер" на НДК.
Арт-работилницата ще продължи и в периода 08-12.2014 г. от 14 до 18.00 ч. в Зала "Фоайе" на НДД.
Денят ще завърши с празничен концерт на филхармония „Пионер” от 19.00 ч. в Зала „България” под диригентството на Любомир Денев – младши.
Очакваме ви на 13.12. /ВИЖ ПОВЕЧЕ/
изтегли »

Националният дворец на децата поздравява ЦРД-Разград с упеха на Крисия Тодорова на детската Евровизия

19.11.2014г.


НДД изразява своите сърдечни поздрави към Крисия, както и на нейният вокалнен педагог Свилена Дечева-преподавател в ЦРД-Разград с успеха им, който се превърна в национална гордост. Пожелаваме прекрасни мигове, вдъхновение, звездни аплодисменти и за нашите колеги и приятели от ЦРД-Разград.

За институциите

Created by
Всички права запазени 2014 г.