За родители

Актуално

Две първи награди за хореография завоюваха спортните танци на НДД

23.09.2015г.


Клуб по спортни танци "Стил" бе удостоен с две първи награди през лятото на 2015-та.
Двата конкурса са сериозен форум на танцовото изкуство - Х-ти Международен детски фестивал-конкурс "Звездна дъга" 2015 и ХІV-ти Международен фестивал-конкурс "Усмивките на морето". Наградите са за хореография, а танцьорите са отличени от международно жури при изключителна конкуренция.

Световна титла за възпитаник на клуба по корабомоделизъм при Националният дворец на децата

01.09.2015г.


От 19 до 29 август 2015 г. в гр. Кенджежин – Кожле, Полша, се проведе 18-то Световно първенство по корабомоделен спорт на „НАВИГА” за секция „М”. В първенството взеха участие представители на 19 държави от различни континенти с над 250 състезателя и 985 модела.
Националният отбор на България беше представен от 5 юноши и 8 мъже. Голямо постижение е класирането на българските състезатели в 7 финални гонки – 6 при юношите и 1 при мъжете.
Юношите Александър Захариев от Варна и Симеон Тодоров от София – възпитаник на клуба по корабомоделизъм към Националният дворец на децата (НДД), се класираха на 1 място – Световна титла в клас „мини ЕСО експерт ТИМ” и на 2-ро място в клас „ЕСО експерт ТИМ”. Александър Захариев в индивидуалното класиране зае 1-во място - Световна титла в клас „ЕСО експерт” и на 3-то място в клас „ФСР – Е” и „Хидро – 1”.
В първенството отлично се представи и новото попълнение юноши – Кристиян Веселинов, Денис Димитров и Александър Николов, също възпитаници на клуба по корабомоделизъм към НДД с ръководител главен учител Коля Панайотов.

Поредно вълнуващо музикално лято за Филхармония "Пионер" при НДД

17.07.2015г.


Филхармония „Пионер” към Национален Дворец на Децата стана част от Балкански Младежки Симфоничен Оркестър на проведения в началото на юли Международен музикален фестивал „Варненско лято” 2015г.
Фестивалът беше под патронажа на министъра на образованието и науката проф. Тодор Танев.

Националният дворец на децата реди изложба в Столична библиотека

19.05.2015г.


На 27 май 2015 г. (сряда), от 14.00 часа, в Детско-юношеският отдел на Столична библиотека ще бъде открита изложба под наслов „Вълшебният свят на Ангел Каралийчев”, придружена от дигитална презентация „Писателят Ангел Каралийчев и неговият Дом-музей”.
Организирана от Националния дворец на децата (НДД) и Дом-музей „Ангел Каралийчев” – София, изложбата представя 50 творби на изобразителното изкуство, създадени по мотиви от творчеството на известния детски писател. Авторите на картините са деца и младежи от 7 до 18 годишна възраст, наградени на Националния конкурс „Вълшебният свят на Ангел Каралийчев”, провеждан ежегодно в НДД.
Пътуващата изложба и дигиталната презентация са реализирани с финансовата подкрепа на Столична програма „Култура - 2015”
Културният проект има за цел да запознае и приобщи широката публика (от 5 до 105 години) в столицата и страната към голямото литературно наследство на Ангел Каралийчев; да популяризира богатите архивни и книжовни притежания на неговия музей.
След премиерното им представяне в Столична библиотека, изложбата и презентацията ще гостуват в Перник, Благоевград и в родния град на писателя – Стражица.
През настоящата 2015 г. се навършват 90 години от издаването на “Мечо”(1925), първата книжка за деца, написана от Ангел Каралийчев. Кръгли годишнини имат и други негови творби – “Ръж”(1925), “Крали Марко” (1925), “Аз съм книга хубавица – за най-мирните дечица” (1935), както и “Тошко Африкански” (1940).

Ели Докузанова - "УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА-2015"

15.05.2015г.


Преподавателят по художествена гимнастика и старши учител в НДД Ели Докузанова получи наградата "Учител на годината-2015". Призът е традиционен и се връчва за 18-та поред година от Синдиката на българските учители. Той е знак за професионализъм, всеотдайност и активна обществена дейност в областта на образованието и науката/СБУ/.
В конферентната зала на Хотел "Родина" Ели Докузанова бе удостоена с почетен диплом в Направление "Възпитателна работа, извънкласни и извънучилищни дейности, училищни психолози и педагогически съветници".
Честита награда, Ели!

За институциите

Created by
Всички права запазени 2014 г.