За родители

Актуално

Студио за поп пеене с награди от Националния конкурс "Път към славата"

06.02.2015г.


На 31 януари и 1 февруари в Дом на културата „Средец” – София се проведе Трети Национален конкурс „Път към славата”, организиран от Артцентър „Кърнолски”, под патронажа на г-жа Янка Такева – Председател на Синдиката на българските учители и със съдействието на Министерството на образованието и науката и Регионален инспекторат по образованието.
В конкурса участваха пет възпитаници на Студио за поп пеене, които се състезаваха в три възрастови групи, представиха се отлично и завоюваха една Втора, три Трети и една Четвърта награди. Освен отличията и признанието на авторитетното жури и публиката, Вероника, Албена, Иванина, Йоанна и Кристиян запазиха чудесни спомени от сценичните си изяви и спечелиха много нови приятелства.

Заместник-министър Ваня Кастрева откри съвещанието на директорите на извънучилищните педагогически учреждения

24.01.2015г.


Заместник-министърът на образованието и науката Ваня Кастрева даде старт на националното съвещание на директорите на извънучилищните педагогически учреждения, което се проведе от 22 до 24 януари т.г. в Националния дворец на децата в София.
"Вие сте хората, които давате криле на децата ни. Вашите институции са откриватели на детския талант и творци на детското творчество", заяви още г-жа Кастрева и подчерта, че загрижеността, с която директорите на извънучилищните учреждения обсъждат промените в проектозакона за училищното образование, е знак за тяхната професионална отговорност.
В работата на националното съвещание се включиха директори на центрове за работа с децата, обединени детски и общински детски комплекси, центрове за ученическо техническо и научно творчество, ученически спортни школи и други извънучилищни учреждения от цялата страна. Участие в него взеха и директорът на дирекция "Достъп до образование и подкрепа на развитието", г-жа Грета Ганчева, началник отдел „Достъп до образование“, Камелия Колева, и експерти от МОН.

ДО ДИРЕКТОРИТЕ НА ИЗВЪНУЧИЛИЩНИТЕ ПЕДАГОГИЧЕСКИ УЧРЕЖДЕНИЯ /ИПУ/!!!

19.01.2015г.


Уважаеми колеги, уведомяваме ви, че има промяна в началния час на откриване на Националното съвещание на Директорите на Извънучилищните педагогически учреждения /ИПУ/.
Откриването на съвещанието ще бъде от 14.00 ч. на 22.01.2015 г. в Театрална зала на Националния дворец на децата.

Ръководителят на Школата за атракционни изкуства при НДД с Награда Икар 2015

13.01.2015г.


Номинации за Национални Награди Икар 2015
Съюз на артистите в България

Награда за ЦИРКОВО ИЗКУСТВО, излъчена от Гилдията на цирковите артисти за Бойчо Костадинов - за приноса му към развитието на цирково атракционното изкуство, дългогодишна педагогическа дейност и детския цирков спектакъл „Магнифия“.

http://www.uba.bg/internal_bg.php?sec=2

ЧЕСТИТА НОВА 2015 ГОДИНА

05.01.2015г.


Честита Нова Година от Националния дворец на децата. Нека тя донесе на всички ни много здраве, много щастие, много звездни мигове, покорени върхове и нестихващи аплодисменти.
...а с новата година идва и новият късмет.
Да си го пожелаем от сърце.

За институциите

Created by
Всички права запазени 2014 г.