За родители

Актуално

УРА, ВАКАНЦИЯ!

31.05.2016г.


Здравейте, приятели!
Мнозина от вас вече са във ваканция. Ура, ваканция!
Каним ви през летните месеци да откриете в Двореца на децата един чуден свят на приятни и полезни, интересни и забавни занимания! Включете се в нашата ваканционна програма! Опитайте през юни нови за вас дейности в света на науката, изкуството и спорта!
Утре е 1 юни! Очакваме ви от 10.30 часа в Двореца на децата! Празнична програма, игри и забавления!

Вижте графика на седмичната ни програма за занимания през юни! Изберете! Опитайте! изтегли »

Корекции в НКИД

30.05.2016г.


Провеждане на националните етапи на състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец” и националното ученическо състезание „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации“.

- 26 – 30 септември 2016 г. – ХІV Национално ученическо състезание „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации“, град Бургас;
- 1 – 15 октомври 2016 г. – ХVII Републикански състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”, к. к. Албена.
изтегли »

ФИЛХАРМОНИЯ "ПИОНЕР" СВИРИ ПРЕД СГРАДАТА НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ В СТОЛИЦАТА

20.05.2016г.


Оркестрантите на Детско-юношеска филхармония "Пионер" днес ще свирят Химна на Европа в подкрепа на European Union Youth Orchestra.
European Union Youth Orchestra е един от най-престижните младежки оркестри в света. Той е изправен пред закриване от 1.09.2016 г., по решение на Европейския съюз, поради липса на финансови средства.
Това е оркестърът , който Клаудио Абадо създава преди 40 години и свири в зали, като Карнеги Хол, Концертхаус - Берлин, Концертгебау, Роял Албър Хол и др.
На 20.05.2016 г. музиканти от този оркестър и от най-големите професионални оркестри се включват в мащабна инициатива за съвременен
флашмоб пред сградите на Европейските комисии за всяка държава - членка на Европейския съюз.
На 20 май точно в 13 ч. оркестри от цяла Европа ще свирят едновременно Химна на Европа...В тази инициатива участие взима и ДЮФ "Пионер", за са изрази съпричасност и отношение към изкуството.
Мястото е ул. "Рачо Димчев" в София - 20.05. - 13 ч.
Присъединете се....

СТУДИО ЗА ПОП И ДЖАЗ ПЕЕНЕ С НАГРАДИ ОТ НАШИ И МЕЖДУНАРОДНИ КОНКУРСИ

19.05.2016г.


През изминалите месеци солистите на Студио за поп и джаз пеене участваха в Националния конкурс „Орфеева дарба”, Международния фестивал ABANICO, Международния детски фестивал „Млади таланти”, София, Националния фестивал за патриотична песен”Родолюбие”, Панагюрище и Международния конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето”, Велико Търново. Децата се представиха отлично, всички те пяха и танцуваха с много вдъхновение. Израз на заслужено признание за таланта и труда им са завоюваните четири сребърни и два бронзови медала, както и Специалните награди за артистично изпълнение.
На Международния детски фестивал „Млади таланти” Кристиян Каменов, на 9 години, спечели Голямата награда на фестивала с изпълнението на песента „Живи легенди” от едноименния филм под съпровода на Рок група „Нищо общо”. Теодора Лилова, на 15 години, получи не само престижната Трета награда/Диплом и статуетка/ от Международния фестивал ABANICO, но и покана за участие в Международния конкурс Eurokids – Eurotalent – Майори, Неапол – Италия/15-22 юни/.
Младите певци запазиха чудесни спомени от участието си в престижните форуми и са изключително щастливи не само от спечелените награди, а и от новите приятелства и обещанията за бъдещи съвместни изяви.
Автор: Силвия Статкова

НАЦИОНАЛНА ВИКТОРИНА ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО

03.05.2016г.


Национална викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя“ – гр. Елин Пелин 11-13 май 2016 г.
ПРОГРАМА /ВИЖ/

изтегли »
Created by
Всички права запазени 2014 г.