За родители

НОВО! Клуб "ТЕАТЪРЪТ И КНИГАТА"

Клуб "ТЕАТЪРЪТ  И  КНИГАТА"  или как любими книги се превръщат в театрални представления - за деца и юноши от 7 до 18 г. 
 
Ръководител: Валерия Вълчева

Внимание! Кандидатстването за членство в Клуба ще продължи до 16 ч. на 17.10.2020 г.!

                Театърът е игра, която се случва между актьора и зрителя. Ако обаче поискаме да прочетем на приятел парче от книгата, която ни вълнува, това също е игра. Но все още не е театър. Може ли всяка книга да се превърне в представление? Литературата и театърът са различни изкуства. Как светът от книгата ще стане и свят на спектакъла?

                Ръководител на  Клуб  ТЕАТЪРЪТ  И  КНИГАТА  ще бъде Валерия Вълчева – театрален режисьор, сценарист и сценограф  в държавния и в независимия театър, създател на 30 спектакъла по литературни произведения – от фолклорни балади и приказки до пиеси, разкази, романи, стихове от български и европейски класици: П.Ю.Тодоров, Й. Радичков, Ем. Станев, Шекспир, Чехов, Рембо, Конрад, Кафка, Незвал и други.

                В повечето от тях, освен професионални актьори, участват деца и юноши с артистични способности. Специално за деца и с участието на деца и актьори са „Аничка Палечка и Хуберт Сламения“ по Витезслав Незвал, „Адски щуро“ 1 и 2 по Сампе и Госини (авторът на комиксите за Астерикс), „От вар момиче“ по автентични български приказки. Действащ спектакъл е Театралната трилогия „Ние, врабчетата“ по сборника с разкази на Й. Радичков.

Внимание! Обявяваме среща с кандидатите  за членство в Клуб  ТЕАТЪРЪТ  И  КНИГАТА, които могат да са деца и младежи от  8 до 18 години!

                За да участвате в срещата, трябва да донесете любимата си книга и да прочетете кратък откъс от нея на  17.10.2020 г.(събота) между  13 и 16 ч. в Зала - фоайе на Националния дворец на децата.

                В зависимост от избраните членове ще бъдат оформени една или две групи от деца и младежи. Те ще участват в репетиции с цел създаването на представления, които ще бъдат играни пред публика.

График на заниманията »
Created by
Всички права запазени 2014 г.